fbpx

Нова идея – работодателите да плащат до 15 дни болнични годишно

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични годишно. Това е една от идеите, които се обсъждат в рамките на дебата за справяне с явлението „фалшиви болнични“, съобщи социалният министър Бисер Петков пред БНТ.

Припомняме, вчера премиерът Борисов отхвърли предложението на коалиционния съвет първият ден от болничните да се поема от работника.

Сред предложенията за решаване на проблема с фалшивите болнични е и личният лекар да има право да ни дава по-малко дни болнични.

Той сега може да издава болничен лист до 14 дни. Обсъжда се предложение да се намали този срок, коментира още Петков, като по думите му от лекарските среди се изказва подкрепа за до 7 дни.

Министърът обясни, че всички мерки за ограничаване на фалшивите болнични обсъждани до сега отново ще бъдат обсъдени в тристранния съвет.

Нека да оставим темата на един широк разговор и аз съм сигурен, че този път тя няма да се остави така в безвремието. А ще се намери решение, което да бъде подкрепено от всички и да бъде приведено в действие, посочи още Петков.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"