fbpx

До 10 септември спират движението от ж. к. „Младост“ до Горубляне

От неделя, 14 юни до 10 септември ще бъде спряно движението в участъка от Софийския околовръстен път между ж. к. Младост и кв. „Горубляне“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще се разруши надлезът при 40-ти км на околовръстния път и на негово място ще се построи ново съоръжение.

Сегашното е изградено преди повече от 40 години. Оттогава не е ремонтирано основно, изчерпало е своята годност и е опасно, обясни председателят на УС на АПИ Георги  Терзийски.

Той призна, че спирането на движението ще създаде затруднения и неудобства на жителите и гостите на София, но е единственият начин, за да се изгради удобна и безопасна инфраструктура.

Терзийски провери заедно със заместник-кмета на София Кристиан Кръстев разширяването на околовръстния път в 6-километровия участък между кв. „Младост“ и пътен възел „Цариградско шосе“.

След затварянето на отсечката от околовръстния път между ж.к. „Младост“ и Горубляне, транзитно преминаващите автомобили ще бъдат насочвани от автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“ по Северната скоростна тангента. Локалният трафик ще може да използва булевардите „Александър Малинов“ и „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ и ул. „Инж. Георги Белов“, свързващи кварталите „Младост“ и „Горубляне“.

Председателят на АПИ каза, че съществуващият в момента двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Габаритът на пътя ще е 46 метра и ще позволява скоростта на движение да е 80 км/ч.

Участък от околовръстното между ж.к. „Младост“ и връзката с АМ „Тракия“ по договор трябва да е готов до края на 2021 г. Инвестицията е 142,7 млн. лв. с ДДС, плаща се от републиканския бюджет.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"