fbpx

Едва 33% от служителите във фирми готови да се ваксинират

33% от служителите имат интерес към ваксинацията и смятат да се подложат на нея. 22% са против, а 50 на сто посочват, че това е индивидуално и не могат да дадат мнение по въпроса.

Това показва експресно анкетно проучване на БТПП сред фирмите във връзка с мнението на мениджърите за интереса от ваксиниране сред служителите им. В допитването са взели участие над 120 фирми и браншови организации.

Не малка част от респондентите посочват, че ще изчакат и биха предприели стъпка към ваксинация, когато имат възможност за избор на производител, богата информация за ефекта от ваксината или при евентуален нов пик в заболeваемостта.

Според наблюдения на бизнеса 33% от служителите биха се ваксинирали.

Ефектите, които се очакват във връзка с ваксинацията от компаниите са в двете крайности – според 42% ще се благоприятства връщане към нормален режим на работа и живот, а според 47% нищо няма да се промени.

За работодателите ваксинацията ще създаде и частична предвидимост за отсъствията от работа.

Едва 7% от фирмите виждат възможност за подобряване на логистиката и увеличаване на интереса за сътрудничество с тяхната компания като ефект от ваксинацията. Според работодателите един от най-важните ефекти от ваксинирането е запазване здравето и живота на човешкия капитал.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"