fbpx

Интервю за работа от дивана вкъщи

JobTiger и УНСС организират „Виртуални дни на кариерата в икономическите сектори“, които ще се проведат на 1 декември „100% безопасно и достъпно от всяка точка на света“.

Всички, които имат знания и интереси в областите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти ще могат да контактуват с 34 топ компании, очакващи да срещнат на форума специалистите и студентите, които ще наемат за екипите си.

За първи път събитието ще протече изцяло онлайн – на платформата Brazen Technologies, считана за №1 в света за провеждане на кариерни форуми.

Сред нововъведенията е и това, че традиционното 10-минутно интервю вече може да се проведе не само като чат, но и в аудио и видео формати. Така усещането за жив контакт ще доведе до още по-приятни и ползотворни срещи и за двете страни на пазара на труда.

Как да намерим работа без да излизаме от дома си?

В студения сезон и в ситуацията на пандемия домът за мнозина е най-уютното и предпочитано място. На 1 декември диванът в хола ви от убежище би могъл много лесно да се превърне в трамплин към новата ви бляскава кариера, уверяват организаторите.

Първата стъпка е да създадете профил и да качите CV-то си в него. Такава възможност ще имате още при регистрацията за форума. Стъпките от процеса са лесни и бързи, но е важно да съумеете в няколко изречения да представите своите силни страни и придобити умения, така че работодателят да разбере с какво ще бъдете полезни за бизнеса му.

Втората стъпка е да разгледате списъка с изложители. Запознайте се с тяхната дейност, научете повече за ценностите и постиженията им, ако имате въпроси към техните представители – запишете си ги и бъдете готови за наистина ползотворни и взаимно полезни разговори.

Третата стъпка е да подходите сериозно към избора си на облекло, прическа, грим и аксесоари. Вие реално ще имате среща очи в очи със специалист по подбор и първото впечатление от визията ви ще е определящо. Изберете за срещите си подходящ интериор и си осигурете тишина и спокойствие.

И не на последно място, съветват организаторите – усмихвайте се! Срещу вас може би е представител на бъдещия ви работодател и кариерата ви много скоро може да поеме по мечтания от вас път, съветват!




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"