fbpx

Над 30 фирми ще търсят кадри на кариерен форум в УНСС

Въпреки кризата повече от 30 работодатели вече са заявили участие за традиционния форум на живо, който ще се проведе на 26 ноември в УНСС.

Компаниите ще търсят кадри в секторите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти.

Виртуалният кариерен форум пък ще е на 1 декември от 11 до 17 часа. Регистрациите за фирми и търсещи работа вече са активни на economy.careerdays.bg.

Това съобщиха от кариерната компания JobTiger, която е организатор на събитието.

Виртуалният ден е в допълнение на присъствения форум, за да може да се присъединят и немалкото компании, които имат рестрикции за участия в събития на живо.

Онлайн е удобна възможност и за всички, които са притеснени от епидемичната обстановка или пък биха искали да се включат в надпреварата за свободните работни позиции и без да идват до София. Освен удобството на среща под формата на чат интервю с представители на желана компания, виртуалното събитие предоставя още поне две големи възможности за търсещите работа. Първо, онлайн на 1 декември ще се включат много компании, които няма да могат да участват със свой щанд в УНСС на 26 ноември.

Те отново са сред водещите работодатели у нас и позициите, които предлагат за стаж или работа в секторите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти – са разнообразни и перспективни.

Второ, онлайн на 1 декември и работодателите ще са проактивни. По своя преценка те ще могат да се свързват с онези кандидати, чиито профили са харесали.

Профилът е краткото представяне на силните страни на кандидата за работа, всеки може да се опише в няколко изречения, когато се регистрира за онлайн форума.

Към тази информация в профила се добавя и СV. Регистрацията е безплатна за търсещите работа, но е необходимо участие във форума.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"