fbpx

Правят национален логистичен център срещу Covid-19

До другата седмица ще бъде създаден Национален логистичен център, който ще има 24 часов режим на работа. Той ще координира всички институции в битката с Covid-19, а страната ще бъде разделена на 6 района.

Това се прави заради проблеми в комуникацията между отделните структури, например забавеното привеждане на пациенти от едно лечебно заведение в друго, бързото осигуряване на лични предпазни средства или лекарства в отделни болници.

През последното денонощие в страната е премината психологичната граница от заразени с новия коронавирус – при изследвани 4406 проби, положителни са 1024.

Общо активните случаи на инфекцията са 12 366, от които 1562 са хоспитализирани, показват данните от Единния информационен портал.

В интензивни отделения са 88 пациенти. 22 са починали през последното денонощие. Излекувани са 210 пациенти, или 17 153 души до сега.

Да се носят маски и на открити пространства обсъждат експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той допълни, че за това настояват все повече лекари.

Все повече регионални болници се задъхват от болестта. Критична е ситуацията в Шумен. Лечебното заведение има възможност да открие още легла за пациенти с коронавирус, но липсват медици, които да лекуват увеличаващия се брой на пациенти. Над 80 души с доказан коронавирус са в болницата. Сред пациентите има и бебета.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"