fbpx

Компаниите ускоряват дигиталната трансформация заради пандемията

Пандемията от коронавирус не е забавила, а ускорила дигиталната трансформация на компаниите. Това показва глобално проучване на IBM сред повече от 3800 висши ръководни кадри в 20 индустрии и 22 държави. Установено е, че 6 от 10 компании са ускорили дигиталната трансформация поради COVID-19.

В проучването, озаглавено „COVID-19 и бъдещето на бизнеса“, IBM посочва 3 ключови области, в които успешните бизнес лидери действат проактивно: организационна гъвкавост, изкуствен интелект (ИИ), автоматизация и използване на други развиващи се технологии.

По тези теми IBM ще предостави своята експертиза на онлайн конференцията IBM Think Digital Summit на 27-ми октомври, на която всеки може да присъства безплатно.

„Това са не просто тенденциозни модни думи, но са двигатели за конкурентоспособност. Това е в основата и на дигиталната конференция IBM Think Digital Summit”, подчерта Георги Ганев, търговски директор на IBM България.

„За водещите компании дигиталната трансформация е по-лесно управляем процес, а пандемията налага всички бързо да компенсират пропуските в тази област. Междувременно трябва да обърнем внимание на друг много важен проблем: заключението от нашето проучване показва, че задържането на служителите и управлението на „прегарянето“ също са ключови за конкурентоспособността.

Успешни лидери в дигитализацията ще бъдат тези, които са съпричастни, насърчават личната отчетност и подкрепят работата в екип, която използва дизайнерско мислене, гъвкави методи, инструменти и техники в ежедневната работа, реализация на проекти и програми. Целта на конференцията е да се покажат добри примери от практиката, които лесно могат да бъдат реализирани и въведени.“

На събитието ще бъдат представени и редица компании от Югоизточна Европа, които са се обърнали към IBM, за да им помогне в процеса на  цифровизация.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"