fbpx

Българо-румънска конференция за биоикономика организират във Варна

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира двудневна българо-румънска клъстерна конференция „Биоикономиката като двигател за екологичен чист, устойчив и приобщаващ растеж. Клъстерите и тяхната роля на ключови играчи в процеса“.

Събитието ще се проведе на 28 и 29 септември 2020 г. в хотел „Астор Гардънс“, к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, гр. Варна, и се организира съвместно с националните клъстерни асоциации на България и Румъния и с подкрепата на Европейския клъстерен алианс.

Международното събитие е тип „хибридна конференция“ (присъствена и онлайн) и е част от поредицата събития в рамките на „зелената седмица“ на Европейската комисия, посветена на темата за биоикономиката като двигател за зелен, устойчив и приобщаващ растеж.

Подробна информация да събитието и лекторите, които ще се включат в отделните панели, е публикувана на сайта, създаден специално за събитието: bgro2020.clusterevents.eu

В първи ден от форума ще бъде разгледана темата за биоикономиката като част от веригата за създаване на добавена стойност на селскостопанските храни, преквалифициране, S3 и ще се наблегне на ролята на клъстерите като стълбове на индустриалните екосистеми.

Вторият ден е посветен на съвместните работни сесии и дискусии между представителите на български и румънски клъстерни организации.

Организаторите приканват за участие и от други индустриални сектори и е осигурен специален панел с възможности за представяне, за да се покажат последните новости в развитието и потенциала на междусекторното сътрудничество.

По време на събитието ще има възможност да се проведат преки бизнес срещи с представители на румънски фирми и клъстери. Желаещите да се включат трябва да се регистрират в срок до 23.09.2020 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"