fbpx

Експортен хъб България избира 15 фирми за обучителната си програма

Експортен хъб България EXPO1 ще помогне на 15 български компании при навлизането им на международните пазари.

От 1 октомври т.г. български предприятия от всички сектори могат да подават своите кандидатури в обучителната програма „EXPO1”.

Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част, за да развие знанията и уменията им за преговори и комуникация с потенциални чуждестранни партньори при навлизането им на даден пазар.

Лектори ще бъдат представители на организациите – учредители на Експортен хъб България с дългогодишен опит в областта на интернационализацията и развитието на бизнеса.

В рамките на програмата ще се провеждат присъствени срещи с времетраене 3 часа. Срещите ще бъдат веднъж седмично в продължение на 4 месеца в периода ноември 2020 – февруари 2021 г., а домакин на събитията ще е София Тех Парк.

Лекциите ще се  бъдат в сферата на финансите, маркетинга, транспорта, международното право и ще бъдат съобразени със съответния сектор.

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес.

Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи развитието и напредъка и по време на програмата.

Представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер, за да осъществят контакти и изграждат партньорства.

Процедурата по кандидатстване е отворена за всички сектори. Задължително условие е участниците да са собственици, управители, търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения.

При кандидатстването фирмите трябва да предоставят кратка биография на фирмата, сектор, годишен оборот за 2017 г., 2018 г., 2019 г., седалище, брой служители, потенциален продукт за износ, целеви пазар, социални мрежи.

Освен това трябва да се посочи има ли фирмата чуждестранни инвеститори и каква е стратегията за развитие за следващите 2 години. Необходима е още информация за регистриращия се участник, а също кратко мотивационно писмо за участие в програмата.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю в  София. Участието в програмата е безплатно. Крайният срок за кандидатстване е 20 октомври 2020 г.

Експортен хъб България е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес.

Зад инициативата стоят Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, София Тех Парк, Българска агенция за експортно застраховане, Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на  работодателите и индустриалците в България, Висше училище по застраховане и финанси, Институт по икономическа политика, Клийнтех България, М3 Къмюникейшънс Груп, Българска консултантска организация, Българската стартъп асоциация, Професионална асоциация по роботика и автоматизация, БРАИТ (старо наименование Асоциация на бизнес клъстерите), Софтуерен университет.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"