fbpx

Обучават студенти как да управляват личните си финанси

Студентите ще научат как могат да управляват личните финанси и в какво най-добре да инвестират свободните си ресурси по време на два интерактивни уебинара на 28 и 29 ноември, съобщиха организаторите на събитието.

Целта е да се сподели опит и похвати, които да помогнат на младите хора да постигнат независим живот чрез повишаване на финансовата грамотност и знания.

Организаторите от фондация Джуниър Ачийвмънт България и дружеството NN България твърдят, че ще покрият възможно най-пълен спектър от теми, отнасящи се до основните финансови услуги и инструменти.

В програмата ще се включат лектори – професионалисти от държавния, образователния и бизнес сектор в България, както и ментори, за да може темите да бъдат разгледани подробно от различни гледни точки.

По време на първия уебинар, програмата ще е насочена към личното благосъстояние на човек. Основните теми, които ще бъдат разисквани са свързани със самооценка на финансовото състояние, спестявания и депозити, кредитни инструменти и защита на личните средства.

През втория ден от инициативата – 29 ноември (неделя), студентите ще се запознаят с инструменти, които биха им помогнали да запазят или мултиплицират финансовите си активи.

Ще бъдат представени похвати и практики за инвестиции, застраховане, както и пенсионно осигуряване. Една от горещите теми на деня – „Превенция от финансови измами“, също ще бъде акцент в този ден.

Инициативата, подкрепена от NN България, е отворена безвъзмездно за всеки, който желае да повиши своята финансова грамотност, лични финанси и благосъстояние.

За участие е необходима предварителна безплатна регистрация на линка: https://bit.ly/32Va5Wu




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"