fbpx

Кабинетът одобри плана за държавните концесии до 2027 година

созопол плаж

Министерски съвет одобри приетия от Координационния съвет по концесиите Актуализиран план за действие за държавните концесии за периода 2021 – 2027 година.

Актуализираният план е приет от Координационния съвет по концесиите по предложение на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика и министър на транспорта за промени относно морски плажове, на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за включване на проекти за концесии в областта на транспорта и на министъра на младежта и спорта за включване на проект за концесия за спортен обект.

С оглед публичност и прозрачност на държавната политика в областта на концесиите одобреният от Министерския съвет Актуализиран план за действие е публикуван в информационния раздел на Националния концесионен регистър на адрес.

От него се вижда, че в плана за настоящата година са концесиите на 26 плажа (общо 37 плажа до 2027 година) и на 2 обекта за добив на минерална вода.

В „Специфична цел „Транспорт“ за 2022 година се предвижда отдаването на концесия на Интермодален терминал Драгоман – публична държавна собственост, с прилежащата железопътна инфраструктура и паркинги, за срок от 35 година.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"