fbpx

Дадоха плажовете „Дяволска река 1“ и „Варна – централен“ на концесия

Определени са концесионерите на морските плажове „Дяволска река 1“ в община Приморско и на „Варна – централен“, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

„Луксор пром“ ЕООД се задължава за срок от 20 години за плажа „Дяволска река 1“ да предоставя цена за 1 чадър до 7 лв. с ДДС и за 1 шезлонг до 7 лв. с ДДС в платената зона.

За първата година от договора концесионерът ще плати 19 537 лв. без ДДС. За всяка година таксата ще се определя по специална методика и предложения от концесионера размер на роялти от 4 на сто без ДДС.

За „Варна – централен“ концесионерът „Лазурен брюг 91“ ЕООД се задължава за целия срок на договора от 20 г. да предлага 1 чадър и 1 шезлонг за максимум 10 лв. поотделно в зоната за платени плажни принадлежности.

За всяка години ще се плаща такса съгласно приетата от МС методика и предложения от концесионера роялти от 3,30 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока е 137 322 лв. без ДДС.

Инвестициите за организация на целогодишното поддържане на морския плаж са определени в размер на 49 296 лв. с ДДС.

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Силистар“ и „Бутамята“, община Царево.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е по 20 години за всеки от двата плажа.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Силистар“ е 6 116 лв. без ДДС, а за „Бутамята“ – 13 892,43 лева без ДДС.

Двата плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по закона – осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно поддържане, както и предоставяне на услуги от обществен интерес.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"