fbpx

Кабинетът започна деня с отпуснати 11 млн. лева

С отпуснати по различни направления 11 млн. лева започна денят на Министерски съвет.

Първо стана ясно, че кабинетът увеличава с близо 2 милиона лева средствата за физическо възпитание и спорт за децата от детските градини и училищата, както и за учащите във висшите учебни заведения.

Приетото постановление от Министерския съвет предвижда минималните диференцирани размери на средствата за децата в детските градини и в подготвителните групи в училищата да бъдат увеличени от 2 лв. на 3 лв. От 3 лв. на 5 лв. се увеличават парите за учениците в държавните, общинските, частните и духовните училища. Същото увеличение ще получат и всички студенти редовна форма на обучение във висшите учебни заведения, както и курсантите от висшите военни училища и Академията на МВР.

След това стана ясно, че се отпускат над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково.

Одобрените средствата в размер на 4,954 млн. лв., отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в участък с дължина 700 м. и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м.

На Разград са предоставени 1,9 млн. лв. за ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Симеон“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ в града.

С 2, 326 млн. лв. община Аксаково пък ще извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 (от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово).




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"