fbpx

Срив на оборотите при въздушния транспорт и туризма

самолет

С 57.7% намалява оборотът през четвъртото тримесечие на 2020 г. при „Въздушен транспорт“ спрямо година по-рано. Спад има и при „Воден транспорт“ – с 26.0%. В същото време се наблюдава увеличение при „Пощенски и куриерски услуги“ – с 16.4%, и „Сухопътен транспорт“ – с 3.6%, показват данните на НСИ.

Секторът „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“, изчислен от календарно изгладени данни, е със 7.0% по-висок през четвъртото тримесечие на 2020 г. в сравнение със същото тримесечие на 2019 година. Най-съществено нарастване е отчетено при „Далекосъобщения“ – с 28.5%. Значителен спад е регистриран при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика“ (31.6%).

При Други бизнес услуги увеличение спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г. се наблюдава при повечето дейности, като то е най-голямо при „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност“ – с 13.9%, докато спад е регистриран

При „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“ сривът е със 73.2%, докато най-голямо е увеличението на оборота при „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност“ – с 13.9%, спрямо последното тримесечие на 2019 година.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"