fbpx

Нови 30 млн. лева даде кабинетът на няколко общини

Министерски съвет отпусна 30 милиона лева по бюджетите на 17 общини. 20 милиона лева от тях са за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино, а 10 милиона лева са одобрени по бюджетите на общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан.

Припомняме, на заседанието си миналата сряда министрите отново одобриха близо 9 милиона лева за няколко общини.

Днес най-много получава община Варна, като с отпуснатите 5 775 000 лева бюджетни средства ще се изгражда Буна „Минерален басейн-крило Юг Малък плаж в акваторията на Черно море при курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“. Зам.-кметът Пейчо Пейчев е уточнил, че проектът е свързан с брегоукрепването на един от най-старите курорти.

Община Гулянци получава 563 447 лв. за ремонт на част от ул. „Гоце Делчев“ в село Шияково и прилежащите към нея подпорни стени.

За реконструкция на Спортна зала „Септември“ в Свищов кабинетът предоставя 1,6 млн. лв. Кметът на общината Генчо Генчев е уточнил, че залата не функционира от две години. 

Брезник пък получава 246 хил. лв. за закупуване на ново оборудване и обзавеждане на читалище „Просвещение-1870“. Кметът Васил Узунов е отбелязал, че средствата ще се използват за вътрешен ремонт, така че сградата да може отново да се ползва за важни мероприятия. 

2,3 млн. лева се дават на Перник за проектиране и изграждане на улица, пътна връзка към индустриална зона „Перник“.

С 2,1 млн. лв. пък ще се реконструира и рехабилитира водопроводна мрежа в община Радомир.

Премиерът и управляващата партия отричат отпускането на тези средства да е свързано с предстоящите парламентарни избори.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"