fbpx

Туроператорите с пет икономически искания към кабинета

Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ (СТТА ОБТ) предлага пет икономически решения, които ще облекчат бранша в условията на нов локдаун.

Организацията, в която членуват 132 фирми, настоява за 10% грантова схема за финансиране за ликвидност на туроператорите и туристическите агенти.

Въвеждане на социална мярка за неработещите туроператори и туристически агенти в съотношение 80/0, е друго предложение.

Специален нисколихвен кредитен продукт поради счетоводната специфика на работата, невъзможност за материално обезпечение, влошена финансова експозиция и наближаващ краен срок за възстановяване на предплатени пътувания на 320 000 туристи.

От ортанизацията искат да бъде въведен мораториум на банковите кредити и безлихвено отсрочване на всички плащания към държавния бюджет за период от 6 месеца.

Законодателна инициатива за удължаване срока на застраховка „Отговорност на туроператора“ за месеците на затворен бизнес, петото предложение.

Браншовите организации са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до министри от кабинета, което бе разпространено днес в отговор на подготвяните от правителството мерки за ограничаване на пандемията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"