fbpx

Нови концесии за морски плажове одобри кабинетът

„Ендевър Лозенец Фест “ ДЗЗД е определен за концесионер на „Малък плаж – Лозенец“  в община Царево, „Валто-Трейд“ ЕООД – ще стопанисва плажа „Делфин“ в община Несебър, а „САМЪР М“ ООД –„Обзор – централен“ в община Несебър, реши кабинетът.

 „Ендевър Лозенец Фест“ се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за чадър и шезлонг до 10 лева с ДДС за всеки в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока е 5710,51 лв. с ДДС.

 „Валто-Трейд“ за целия срок на концесията от 20 г. ще предоставя също чадър и шезлонг до 10 лв. с ДДС за всеки.

Първата година ще плати за концесията 33 388,73 лв. с ДДС.

 „САМЪР М“ за следващите 20 години ще чадър срещу 8 лв. с ДДС, на същата цена ще е и шезлонгът.

Годишното възнаграждение за първата година от срока на концесията е 175 712,06 лв. е ДДС. Предвидени са инвестиции за спортно-развлекателни дейности от 348 840 лв. с ДДС.

Удължава се договорът за концесия за морски плаж „Бутамята“, община Царево, област Бургас, сключен на 07.07.2000 г., реши още Министерският съвет.

Промени в Закона за здравето позволиха на концесионерите да предложат удължаване на срока на концесията заради ограниченията на дейността им, настъпили вследствие на световната пандемия от COVID-19.

Срокът на договора за морски плаж „Бутамята“ изтича в средата на летен сезон 2020 г. и съществува опасност плажът, привличащ много туристи, да остане без охрана.

Това може да създаде риск за посетителите, или да доведе до допълнителни разходи от държавния и общински бюджет, за да се осигурят в кратки срокове задължителните дейности по водно спасяване и санитарно хигиенно поддържане.

Намалява се концесионното възнаграждение, за да може стопаните на плажа, въпреки изключително сложната обстановка, да се справят със задължението, са част от мотивите.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"