fbpx

Мексиканският бизнес готов да последва Tesla в крипто инвестициите

Мексикански компании искат да последват Tesla в биткойн инвестициите, съобщават от PwC Mexico.

Редица компании имат интерес да следват действията на бизнеса от севера, като им подражават чрез инвестиции в биткойн (BTC). Те смятат, че това е ход, който им отваря врати към множество потенциални клиенти, подобно на базираните в САЩ компании като Tesla.

Това са сред заключенията на доклад на El Economista, в който се цитира Маурисио Хуртадо, управляващ партньор на PwC Mexico, цитиран от изданието Cryptonews.

Хуртадо твърди, че докато в миналото фирмите са били обезпокоени, че липсата на регулаторен орган за надзор прави криптовалутата твърде рискован като инвестиционен актив, нещата са се променили в последно време и мнозина смятат, че просто не могат да си позволят да стоят настрана от „това, което се случва “ около тях.

По думите на Хуртадо доверието на мексиканските фирми в крипто инвестициите е „повишено“ от транзакциите на други играчи, като MicroStrategy и Square, които са активни в областта на закупуване на биткойни, докато големите международни банки също са изяснили своите крипто намерения.

Изпълнителният директор на PwC изтъква, че „значителен брой играчи“ виждат „тези валути“ като „надежден механизъм за транзакции“.

„Следователно бизнесът се приспособява към пазарните реалности, за да надделее и да спечели предимство пред своите конкуренти. Виждаме важна промяна в това отношение“, казва още Маурисио Хуртадо.

Профилът на Crypto се увеличава в Мексико и въпреки че никоя голяма компания все още не обявява, че е тръгнала по пътя на Tesla, в края на миналата година група инвеститори са подкрепили вътрешната крипто борса Bitso на стойност 62 милиона щатски долара, като част от разширяването на валутният пазар в Латинска Америка. В същото време Рикардо Салинас Плиего, един от най-богатите хора в страната, миналата година обяви, че е инвестирал 10% от ликвидния си портфейл в BTC.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"