fbpx

Мнучин посъветва Грета Тунберг да завърши икономика

Преди да дава по-нататъшни присъди, Грета Тунберг първо да получи диплома по икономика – така финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин посъветва екоактивистката по време на форума в Давос.

Той прогнозира, че намаляване на инвестициите в изкопаемите горива може да доведе до увеличаване на безработицата.

Мнучин допълни, че всяка политика, която изключва използването на изкопаеми горива, вероятно ще окаже значително влияние върху световната икономика.

Според него някои мерки за опазване на околната среда остават спорни. Например, увеличаването на електрическите автомобили поставя въпроси за рециклирането на литиево-йонните батерии и за производството на електроенергия.

По-рано на Световния икономически форум в Давос шведската тийнейджърка Грета Тунберг призова за спиране на използването на изкопаеми горива и за по-решителни действия срещу изменението на климата, припомня БНР.

Изкопаемите горива все още са необходими в световен план и те трябва да останат част от всяка бъдеща комбинация от енергийни ресурси, която ще бъде използвана, заяви министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман. Според него енергийната бедност все още е проблем в някои части на света и засега трябва да се използват всички източници на енергия.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"