fbpx

На недоволните от мерките им трябва не министър, а магьосник, убеден Кацаров

Протестът на г-н Алибегов е по-скоро политически. Това коментира здравният министър Кацаров по повод протеста на ресторантьорите, които заявиха, че ще бойкотира новите мерки, влизащи в сила от утре.

По думите на министъра те са на базата на предложения именно от Алибегов, направени писмено до министерствата на туризма и здравеопазването.

Припомняме, от утре във всички ресторанти и други обществени обекти ще се влиза само със зелен сертификат.

Кацаров уточни, че изискванията ще бъдат премахнати, когато влезем в зелената зона на заболяемост или когато постигнем голямо покритие на ваксинацията. Той обърна внимание, че в заповедта му стриктно са изброени всички обществени обекти, за които е необходим зелен сертификат и в тях не влизат черкви, хранителни магазини, банки и други административни сгради.

Министърът коментира, че мерките са противоепидемични, целящи спиране разпространяването на вируса. Те не забраняват на хората да работят. По думите му предприетото е най-добрата алтернатива на пълното затваряне.

Според Кацаров недоволството идва предимно от политическите партии, които са в предизборна кампания и той каквото и да направел, все ще е критикуван. Той подчерта, че не съществува житейската ситуация – „не искам да се ваксинирам, не искам да спазвам мерки, не искам да лежа в болница“. За да се постигне това, на партиите им трябва не министър, а магьосник, коментира Стойчо Кацаров.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"