fbpx

От щаба размахаха пръст на големите магазини

Съществува вероятност и големите магазини да бъдат затворени, ако струпването на хора в тях продължи.

Това заяви пред бТВ главният здравен инспектор Ангел Кунчев, визирайки отминалите няколко дена, когато станахме свидетели на огромни струпвания от хора както в хипермаркетите за хранителни стоки, така и в останалите..

„Бога ми, трябва ли някой да ти стои на главата и да ти казва: Не го прави, защото е опасно и сме в епидемия“, коментира Кунчев и добави, че отговорността е и на собствениците на тези търговски вериги, които също трябва да вземат мерки, защото иначе ще спрат работа.

Той също така не бе категоричен, че частичният локдаун ще отпадне преди празниците. „Дали и какво ще бъде отворено на 21 декември зависи от това мерките дали се спазват и резултатите от това“, посочи Ангел Кунчев.

По думите му, ако мерките вършат работа,яслите и детските градини ще сред първите отворени, но той не е убеден, че това ще се отнася и за кафенетата и ресторантите.

Той информира, че за първи път в последните месеци има лек седмичен спад. България вече не е най-тъмната част от Европа по заболели. Единствено Габрово и Кюстендил са в тъмно, тоест с най-много случаи. Може да се надяваме, че ще посрещнем по-нормално празниците. Това ще се случи, ако продължим да се пазим, посочи още Кунчев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"