fbpx

Пускат 116 млн. лева за проекти между бизнес и наука

проекти

С близо 116 млн. лв. ще бъдат изградени регионални иновационни центрове. Средствата са от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и ще бъдат разпределени между 6-те обособени региона без област София-град. Това съобщи в Пловдив при откриване на информационни дни заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

Конкурентната процедура ще подкрепи съвместни проекти, инициирани от най-малко 3 предприятия с висок иновационен потенциал в сътрудничество с научно-изследователско звено.
Минималният размер на един проект е 1.5 млн. лева, а максималният – 7 млн. лева. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 20 януари 2020 г.

Министерството на икономиката през ОПИК подкрепя местния бизнес чрез създаването на регионалните научно-производствени структури.

„Убедена съм, че бъдещите центрове ще бъдат в подкрепа на икономиката по места като целта е чрез активизиране на сътрудничеството между науката и бизнеса да се модернизира производството“ изтъкна Иванова.

Важно е проектите да имат устойчивост и да продължат да функционират и след приключване на програмата.

До момента само в област Пловдив, приключилите проекти през този програмен период, са 244 на обща стойност 151 млн. лв. В изпълнение са 51 проекта, а договорената финансова помощ по тях е около 39 млн. лв.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"