fbpx

Столични общинари искат промени при изчисляването на такса смет

такса смет, боклук

Такса смет трябва да бъде изчислявана според обема боклук, който генерират физическите или юридическите лица, а не на база на данъчни оценки.

Това коментира пред Блумбърг Тв арх. Борислав Игнатов, новоизбран общински съветник от групата на „Демократична България“.

По думите му тази промяна ще доведе до преразглеждане на цялата система на сметосъбиране и ще се наблегне на рециклирането.

„В събирането на боклука има много големи интереси, които се преплитат и с партийни интереси. В Столичния общински съвет (СОС) ще работим за осветляване на тези връзки и за търсене на подкрепа от обществото при гласуванията“, декларира Игнатов.

По темата за бюджета на София за 2020 година той заяви, че най-голямата пробойна е „Топлофикация“, чиито задължения надхвърлят 800 млн. лева. Там, по думите му, отново има свързани интереси.

Игнатов отбеляза, че липсва информация за приходите на Центъра за градска мобилност от синя и зелена зона за платено паркиране.

Той обяви още, че съветниците от „Демократична България“ ще настояват за децентрализация на бюджета. Районните кметове да имат делегирани бюджети пропорционално според местните данъци в района, уточни Борислав Игнатов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"