fbpx

Тотален 14-дневен локдаун в държавата, искат ресторантьори, иначе – масови протести

С остра декларация във Фейсбук Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията се противопоставиха на предстоящия нов локдаун, който ще принуди членовете им отново да затворят. Те нито вярват, че ще има ефект, нито, че ще продължи само две седмици.

Според тях има само два варианта, които да бъдат приложени в момента, наречени от бранша „Всичко или нищо“ – Или отваряте всички бизнеси без ограничения или затваряте всички!

Ресторантьорите са убедени, че 14-дневен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. „Двуседмичен, тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение“, призовава браншът.

Те предупреждават, че ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ги унижат и опитат да доубият бизнеса им, те ще са длъжни да се защитят по подобаващ начин.

„Отговорните лица – министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията!“, се казва още в декларацията.

Тя завършва емоционално:

„Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане – оставка на всички членове на НОЩ!

Оставка за трите „Д“ – Дискриминация, Демагогия, Диктатура.
С три огромни Н – Недоверие, Недоволство, Недоумение.“




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"