fbpx

Мъск – новият „Chief of Twit“, отговарящ на „горещата линия за жалби“

Според декларация на SEC (Комисията по ценните книжа и борсите), деветимата членове на борда на Twitter са загубили мястото си в у правата като част от сделката за поглъщане от Илон Мъск.

„На 27 октомври 2022 г. и в резултат на осъществяването на сливането г-н Мъск стана едноличен директор на Twitter“, гласи документът.

Главният изпълнителен директор на Tesla по-късно туитна в отговор на потребител на Twitter, че споразумението е „просто временно“.

По-рано Мъск каза, че платформата под негова собственост ще се съсредоточи върху свободата на словото, премахване на спам ботове и фалшиви акаунти, функция за редактиране и евентуално дори крипто плащания.

В дните, откакто главният изпълнителен директор на Tesla пое собствеността върху Twitter, Мъск бе зает да предоставя актуализации за това, което новата му платформа може да предложи на света.

Той вече анонсира идеята за месечно плащане от $19,99, за да получи потребителят „blue tick“ потвърждение, както и за връщане на несъществуващата в момента видео услуга за кратки формати на Twitter Vines, което бе подкрепена с 69% от пет милиона гласували в онлайн анкета в полза на завръщането й.

Междувременно Мъск обяви и сформирането на „съвет за модериране на съдържание“, целящ да гарантира свободата на словото в платформата и да обмисли отмяна на забраните на определени акаунти в Twitter, като този на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп.

Говори се, че се разработва и крипто портфейл, но Мъск не е направил никакви коментари дали това е вярно.

Разбира се, поглъщането доведе и до отстраняването на главния изпълнителен директор Параг Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и ръководителя на правния и политически отдел Виджайа Гаде от изпълнителните им позиции, като сред причините вероятно е предполаганото от Мъск заблуждаване относно броя на спама и фалшивите акаунти в платформата.

Междувременно съоснователят на Twitter Джак Дорси, който напусна борда през май и подкрепи покупката на Мъск, изглежда продължава да държи на позицията си, като прехвърли дела си от над 18 милиона акции на стойност около 975 милиона долара при цена за изкупуване от $54,20 долара, в новата частна компания. Платформата е популярен инструмент за комуникация за крипто ентусиасти с приблизително 120 000 туита на ден само за #Bitcoin, според BitInfoCharts.

Мъск пък промени биографията си в Twitter на „Chief of Twit“. Същия ден той посети офиса на Twitter в Сан Франциско, носейки мивка, жест който набляга на факта, че е заложил всичко на покупката си.

На 31 октомври той отново промени биографията си на „Оператор на гореща линия за жалби в Twitter“ и, по предложение на един потребител, сложи нова профилна, на която се вижда Мъск в детските си години как говори по телефона.

По Сointelegraph.com




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"