За новите възможности на "Alt + Tab"

За новите възможности на "Alt + Tab"

Alt + Tab е полезна команда за превключване между прозорци, но не може да ви помогне да намерите раздел на браузъра, който сте отворили в една от вашите търсачки. Скоро Windows 10 ще показва всичките ви отворени раздели на браузъра Edge, заедно с вашите програми.

Когато тази промяна е налична, можете просто да използвате новия браузър Microsoft Edge, както досега. Чрез натискане на Alt + Tab всички раздели на браузъра ви ще се покажат като отделни програми със собствена миниатюра – все едно са отделни инстанции на браузъра.

Ако това не ви харесва, Microsoft казва, че можете да го деактивирате от Settings> System> Multitasking. Можете също така да го настроите да показва само последните три или пет раздела на браузъра, така че прекаленото използване на раздели да не попречи на вашия превключвател Alt + Tab.

Тази функция ще е налична само за за Microsoft Edge, но лесно можем да видим как ще бъде имплементирана и в други уеб браузъри. Edge се основава на същия код като Chrome – Cromium, следователно, Google може лесно да добави тази функция към Google Chrome. Лесно е да видите и как Mozilla Firefox ще се възползва и от нея.

Това е само едно от многото интересни нововъведения, разкрити в новия билд на Windows Edge. Microsoft също са направили така, че плочките на Windows 10 да съвпадат с вашата светла или тъмна тема много по-прецизно и подобряват практическата работа на устройствата ви, особено през тъмната половина на денонощието.