BAT - да печелиш от гледане на реклами

BAT - да печелиш от гледане на реклами

BAT – Basic Attention Token, е вид криптовалута, която ви награждава за вниманието. Базирана е на подобна система като Bitcoin и изглежда е легитимна.

Представете си, че когато ви се показва определена реклама идва човек до дома ви и пуска няколко стотинки в портфейла ви. Това е основната идея на BAT.

Много е лесно да започнете да изкарвате BAT. Просто си свалете браузера Brave, много хубав опен сорс браузър, който идва с вграден ад блокър и криптиране на данните ви, ако използвате търсачката му по подразбиране DuckDuckGo.

Трябва, разбира се, да имате електронен портфейл, в който да ви се превеждат токените, след като сте изгледали рекламите, лесно можете да си направите такъв от Brave (brave://wallet/).

След това просто активирайте Brave rewards от (brave://rewards/). И ще започнете да изкарвате 70% от печалбите от всеки add, който гледате. За три месеца изкарах около левче, но като се замислите, че не съм си мръднал пръста за него си е добре. Самите реклами се появяват в долният десен ъгъл на вашия екран и можете веднага да ги затворите, без да ви хабят никакво време.

Като цяло не е много добър метод за изкарване на пари, но пък може би е добър метод за рекламиране. Аз не съм рекламирал нищо чрез BAT, но да ти плащат да гледаш реклами, ми звучи като готин начин да ти плащат за вниманието и мисля, че в бъдеще, ако не с BAT, то поне с подобна технология, може да се рекламира дори самото гледане на реклами!

В момента BAT е много евтин. Струва около 0.5$ за 1BAT. Това означава, че не е много ефикасно да го изкарвате, но пък е изгодно да го купите и да започнете да рекламирате бизнеса си с това, че хората изкарват пари от вас дори само гледайки рекламите ви!
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"