Биткойн измества златото в инвеститорския интерес

Биткойн измества златото в инвеститорския интерес

Според анализаторите на JPMorgan повишеният апетит от институционалните инвеститори подхранва развитието на Биткойн.

Институционалните инвеститори изглежда се връщат към биткойн, може би виждат в него по-добър метод за хеджиране на инфлацията от златото„, коментират от JPMorgan.

Парите изтичат от злато в биткойни, тъй като валидирането на биткойн като по-добър запас на стойност от златото сред големите инвеститори насърчава увеличен поток от пари в BTC, обясняват експертите на банката.

Биткойн премина тези дни пазарната капитализация от 1 трилион долара, като цената за 1 BTC скочи над 55 000 долара.

„Възобновените опасения за инфлацията сред инвеститорите подновиха интереса към използването на биткойн като метод за хеджиране на инфлацията“, казват от JPMorgan.

В допълнение към институционалните играчи, предпочитащи BTC пред златото за съхранение на стойност, от JPMorgan споделят два други фактора, които може би са движещи цената на биткойн.

Последните коментари на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл също са насърчили инвеститорите да се включат в BTC. Според думите на Пауъл, САЩ нямат намерение да забраняват биткойн в страната, което показва, че няма да следват по стъпките на Китай.

„Неотдавнашното нарастване на Lightning Network и решенията за 2-ри слой за плащания, подпомогнати от приемането към биткойни като основна валута в Салвадор, също помогнаха за повишаване на доверието към мрежата на Bitcoin и нейната способност за мащабиране“, допълват от JPMorgan.

***
по bitcoinmagazine.com
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"