Нова крипто игра светкавично набира скорост и популярност

Нова крипто игра светкавично набира скорост и популярност

Ролева игра основана на блокчейн технология – MIR4, стартира в 170 държави заедно с помощната си монета.

Геймърите могат да претопят полезните си монети, за да се възползват от електронната търговия на MIR4 и да печелят истински пари, докато играят.

MIR4 – базирана на блокчейн, мултиплейър онлайн ролева игра, която включва помощна криптовалута, приключи тестването и вече е на пазара, се казва в прессъобщение.

Видеоиграта, която стартира миналата седмица, позволява на играчите да събират помощни монети, известни като DRACO. На свой ред монетите могат да се заменят за Darksteel – основен ресурс, използван в играта, и обратно. Помощните монети или токени са тези, които могат да се заменят за стока или услуга.

DRACO може също да бъде заменен за незаменяеми жетони (NFT), които потребителите могат да видят в играта. Тези NFTS могат да се търгуват на NFT пазар, който е планиран да бъде пуснат следващия месец.

„Според уеб страницата на монетата, реалната стойност на DRACO се извлича от номиналната му стойност с бонус, базиран на дивиденти. Неговата присъща стойност междувременно е „гарантирана“ чрез стойността на ресурсите в играта.“, споделя издателят на играта Wemade Co.

Цената за DRACO е около 6,25 долара и е скочила с 221% през последните 24 часа.

Играта – която е издадена в 170 държави и на 12 езика – може да се играе на различни платформи и да се изтегли на мобилен телефон или компютър.

„MIR4 дебютира в Южна Корея по време на фаза на тестване миналата година и успешно приключи по-нататъшното тестване по-рано този месец“, казват създателите.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"