fbpx

Аз няма да съм премиер, ще посоча друг, обяви Борисов

Аз няма да съм министър-председател, ще предложа друг –  с много ясна европейска и натовска ориентация. Това заяви премиерът Борисов във Велико Търново при първата си среща с медии от месеци насам.

Той повтори отново, че по-подготвен от него няма, но тъй като не искал като Радев да разделя нацията, ще предложи друг.

Борисов отказа да назове кой ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер, но отрече това да е Томислав Дончев – не че не заслужавал.

Имаме една седмица по Конституция да правим консултации и да готвим кабинета и след това ще го обявим, отговори още Борисов.

По думите му в предложения от ГЕРБ състав на кабинета ще има и министри от настоящия, но и нови лица.

Обръщайки се задочно към останалите партии в парламента, той ги предупреди, че има страшно голям дефицит на кадри и с визия и да не се поддадат само на низките си страсти. Вероятно с това призовава останалите да подкрепят кабинета на ГЕРБ, където няма дефицит на кадри.

Той не отговори пряко на въпроса дали се водят разговори с други партии, но припомни максимата – „нищо не е договорено, докато всичко не е договорено“.

Остро реагира на въпрос за нови предсрочни избори и служебно правителство, изтъквайки, че никъде в Европа няма такова. Той се подразни и от въпросите дали го е страх от служебен кабинет, като по думите му самото задаване на такъв въпрос означава, че се страхуваме от демокрацията.

В заключение Борисов посочи, визирайки вероятно и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, че тези, които имат възможност на съставят правителство, нямат право да дезертират.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"