fbpx

Вдигат възбраната върху комплекса на Божков „Нове хоумс“

Антикорупционната комисия КПКОНПИ се отказва от действията по възбрана върху 14 многофамилни жилищни сгради в комплекса на обвиняемия бизнесмен Васил Божков „Нове хоумс“.

От съобщение на комисията, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, става ясно за решението незабавно да поиска от Софийския градски съд да бъдат вдигнати възбраните, пише „Сега“.

Решението е мотивирано с достатъчната обезпеченост на претенциите по отношение на Васил Божков и свързаните с него търговски дружества, както и с това, че с наложените възбрани върху сгради и права на строеж, собственост и понастоящем на „Нове хоумс“ АД, на практика се засягат интересите на близо 250 лица, които са сключили предварителни договори за придобиване на жилища и са заплатили значителни суми на акционерното дружество„, обяснява комисията, цитирана от изданието.

Имотите са възбранени с окончателно съдебно определение в рамките на производството за конфискация срещу Божков. Според комисията ситуацията се е променила, след като хората, купили имоти там са представили предварителни договори и извършени плащания към дружеството.

Искът на КПКОНПИ за конфискация срещу Божков е внесен в края на февруари и е на стойност 278 млн. лв., като ответници по делото са и свързани с него фирми и лица.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"