fbpx

Синът на Васил Божков обвинен за пране на пари

Синът на хазартния бос Васил Божков – Антон Божков, е задържан за 72 часа с обвинение за пране на пари.

Това съобщи на брифинг в Съдебната палата прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Очаква се прокуратурата да поиска постоянното му задържане. Най-вероятно това ще стане на 4 март.

Сутринта Антон Божков е отведен на разпит в сградата на Националното следствие на бул. „Г. М. Димитров“.

Синът на обвинения и избягал в ОАЕ Васил Божков тази сутрин се е явил в сградата на Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Антон Божков е женен за Ива Софиянска, дъщерята на екскмета на София и бивш служебен премиер Стефан Софиянски. Семейството има две деца – 6-годишната Мая и 3-годишния Васил.

Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста жената до Васил Божков – Елена Динева, която е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група.

Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че тя е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но е участвала и при взимането на решения.

Елена Динева бе поредният близък до Божков човек, който се привлича към наказателна отговорност, припомня БГНЕС. Същата мярка беше определена и на съдружника на бизнесмена Александър Тумпаров, който е обвиняем за участие в организирана престъпна група.

И той като Божков беше обявен за национално и европейско издирване. Беше арестуван в болница, където се лекуваше, но беше освободен също срещу гаранция от 1.5 млн. лева.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"