fbpx

Борисов се похвали с чуждите инвестиции у нас

Премиерът Борисов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов са връчили сертификат за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите за модерна роботизирана поточна линия на завода за сладкарски изделия на Нестле.

Борисов е използвал случая да коментира, че „Големи компании продължават да инвестират в България – да строят и да правят нови производствени мощности. Това са много работни места и приходи в бюджета“.

Припомняме, по данни на БНБ привлечените преки инвестиции в страната са с 31% по-малко за периода януари-ноември 2020 г.

Посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен е изразил задоволство, че компанията продължава да развива успешно своята дейност в България и да създава нови работни места.

От своя страна министърът на икономиката е посочил, че до 2 месеца ще бъдат издадени сертификати на фирми за инвестиции за още 600 милиона лева.

Ръководството на завода е информирало за превантивните мерки, които се прилагат за опазване здравето на всички служители с оглед пандемията. Компанията осигурява работа на над 1000 души, като 600 от тях са заети във фабриката.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"