fbpx

Кабинетът разпредели 8,7 млн. лева на осем общини

Нови 8,7 млн. лева отпусна правителството на няколко общини. Този път парите отиват към Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

Те са предназначени за различни дейности – ремонт на улични мрежи, в Белово, например, ще се обновява централната градска част, в Смолян пък ще се ремонтира покривът на местния драматичен театър. 656 000 лв. се отпускат на община Плевен за консервация и реставрация на Къща-музей „Цар Освободител Александър II“ и на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“, както и за ремонт на улица „Генерал Скобелев“.

В рамките на заседанието на кабинета са отпуснати също 600 000 лв. за доизграждане на манастирския комплекс „Света Троица“ в местността Кръстова гора.

Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър. Точно така ще продължим да работим и да помагаме“, е заявил премиерът Борисов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"