fbpx

Нинова поиска от новите партии в НС да наложат мораториум върху решенията на кабинета

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи изявление, с което призова новите партии в бъдещия парламент – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, да наложат мораториум върху сделки и решения, сключвани от настоящия кабинет на ГЕРБ.

Конкретен повод за позицията на БСП е, че вероятно на утрешното правителствено заседание ще се сключи споразумение с концесионера на Летище „София“, освобождаващо го от концесионна такса за следващите 10 години.

Припомняме, още преди месец стана ясно за това намерение на кабинета, като по предварителни информации дължимите над половин милиард лева от отлагането, ще бъдат изплащани през последните десет години от 35-годишния договор, когато парите в голяма степен могат да бъдат изядени от инфлацията.

Аргументите за това са, че предвид пандемията, приходите на летищата са спаднали драстично и концесионерът е поискал подпомагане под тази форма.

Нинова посочи, че имат информация и за други действия на правителството – назначения на ключови постове, продажби на общински болници и т.н.
Ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за промяна на модела – нека го направим още днес и с категорични позиции и да спрем концесиите и назначенията, които ГЕРБ правят в момента„, обърна се лидерът на БСП към трите партии.

БСП плюс трите нови формации в парламента събират мнозинство от над 140 гласа, с което могат да приемат всякакви решения.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"