fbpx

Фойерверк от новости на „Автосалон София 2019“

автосалон софия 2019

Редица впечатляващи премиери очакват посетителите на „Автосалон София 2019“, който ще се проведе от 12 до 20 октомври в „Интер Експо Център“.

BMW ще участва с най-много експонати. Три ще са премиерите на германския производител на премиум автомобили. Две от тях са от върха на гамата – М8 кабриолет и много интересната четириврата версия на Серия 8 – Gran Coupe. При тях е наличен може би най-мощният сериен мотор на марката – 4,4-литров V8 двигател, който в стандартния си вариант развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с. С пакет M Driver’s Package максималната скорост стига до 305 км/ч.

Съвсем нова за посетителите ще е и най-малката модификация – BMW Серия 1, което беше обявено за революционно в историята на марката, тъй като вече е с предно предаване. В „Интер Експо Център“ ще бъде изложена модификаията 120d xDrive. Под капака на автомобила е вграден 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, който развива 190 к.с. мощност и 400 Нм въртящ момент.

Компания ще им прави и Серия 3 с нов двигател във версията M340i xDrive. Това е най-бързата „тройка“ в момента и ще остане такава до излизането на М3. Тя е оборудвана с агрегат, развиващ 374 к.с. за Европа, който е получил турбокомпресор twin-scroll и стоманен изпускателен колектор.

автосалон софия 2019

Представител на автомобилите с нулеви вредни емисии е BMW i3s. Благодарение на по-голямата си батерия, хечбекът изминава около 280 км с едно зареждане. Интериорът му е направен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна и евкалиптово дърво.

За Mercedes настоящата година е изпълнена с премиери. Една от новостите на щанда е А-класа седан. Моделът има рекордно нисък аеродинамичен коефициент от едва 0,22.

Важно от пазарна гледна точка е представянето на обновения SUV модел GLC, който предлага на клиентите си избор между стандартна каросерия и купе с четири врати, а на автосалона ще е наличен и в особено атрактивната динамична модификация GLC 43 AMG Coupe. Въпросната версия се задвижва от битурбо бензинов V6 двигател с максимална мощност 390 конски сили (23 к.с. повече отпреди) и пиков въртящ момент от 520 Нм.

С ново поколение е и най-продаваният модел на марката у нас – GLE, а по-големият му събрат GLS идва у нас съвсем скоро след световното си представяне. И двата модела са изцяло нови както като техника, така и като дизайн. Освен с изключително равнище на удобство при пътуване, големият GLS може да се похвали и с изобилие от простор за до седем души.

Може би най-атрактивно от гледна точка на публиката е представянето на спортното подразделение Mercedes-AMG, което може да се похвали с цели три експоната. Най-внушителният измежду тях е G 63, който играе ролята на топмодел в семейството на митичния всъдеход и със своите 585 конски сили и неповторим звук на практика няма нито един пряк конкурент на пазара. Volkswagen Passat ще е основният акцент на щанда на VAG групата. Актуализацията променя коренно най-успешния автомобил от среден клас в световен мащаб, от който вече са продадени над 30 милиона. Новите асистиращи системи, като Travel Assist например, повишават равнището на безопасността и комфорта и превръщат новия модел в първия Passat, способен да се движи със скорост до 210 км/ч в частично асистиран режим на шофиране.

Един от ключовите варианти в гамата на модела несъмнено е Passat GTE. Това е първият представител на новото поколение plug-in хибридни модели на VW със значително по-голям автономен пробег на електричество. Ключовото нововъведение при него е акумулаторната батерия с повишен енергиен капацитет 13 кВтч, коeто е скок от 31% и увеличава автономния пробег на електричество в условията на новия цикъл WLTP до 55 километра при комби версията Variant и до 56 километра при седана.

Изцяло електрическият Opel Corsa е първият модел на ток за германската марка. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощност 134 к.с., а батерията му е с капацитет 50 кВт/ч.

На свой ред шведите от Volvo залагат на новото поколение на седана S60. Това е първият модел на марката, който се предлага само с бензинов двигател или със зареждаща се хибридна система (плъг-ин).

За първи път на изложението в София ще видим и една напълно нова марка – Cupra. Доскоро тя беше част от SEAT, като участваше в разработката на спортните модели на марката. Сега Cupra е отделен бранд, като в София ще бъде показан неговият първи автомобил. Това е кросоувърът Cupra Ateca, оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. и  7-степенна автоматична скоростна кутия.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"