fbpx

Отлагат автосалона в Детройт, правят шоурума полева болница

Международното автомобилно изложение в Детройт бе отменено, съобщи местният вестник Detroit Free Press.

Федералната агенция за управление на извънредни ситуации избра Центъра TCF да го превърне в полева болница за болни от COVID-19 за най-малко шест месеца.

„Здравето и благополучието на гражданите на Детройт и Мичиган са от първостепенно значение. TCF Центърът е идеалното място за тази важна функция в този критичен и безпрецедентен момент“, казва изпълнителният директор Род Албертс.

Събитието обикновено е посещавано от 800 000 клиенти плюс хиляди ръководители на автомобилни производители и доставчици, инженери и журналисти.

Отмяната е сериозен стрес за онези компании, които вече страдат от ограниченията, които предизвика пандемията.

Тази година Асоциацията на автомобилните дилъри в Детройт премести шоуто от средата на зимата за лятото, за да се възползва максимално от разрастващия се център на Детройт в прекрасните дни през юни.

Сага международното автомобилно изложение е отсрочено за юни 2021 г. Тогава ще се включат всички събития, планирани за тази година, уверяват организаторите.

По данни на университета Джонс Хопкинс, в САЩ заразените с новия коронавирус вече са 121 117. Над 2100 са смъртните случаи от инфакцията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"