fbpx

Ресторантите отварят протестно на 1 февруари

Вървим към протестно отваряне на заведенията на 1 февруари, при спазване на всички противоепидемични мерки. Това е заявил, цитиран от Mediapool, председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

По-рано днес премиерът Борисов даде да се разбере, че отхлабването на мерките се отлага заради британския щам на Ковид-19. Ко;промис се прави само за образованието, за всички останали ще се мисли след 31 януари.

По думите на Алибегов, много от заведенията въобще няма да могат да отворят, като се очаква по-късно през годината много от заетите в сектора на емигрират.

Попитан не се ли притесняват от санкции, Алибегов изтъква: „Ще ни арестуват ли? Ще ни застрелят ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на когото си взел всичко?“.

Той иронично коментира още, че явно вирусът ходи само по ресторантите и то по тези, извън хотелите, изтъквайки, че това е двоен стандарт. Алибегов обвини властите, че още не са изплатили 24-те лева на ден на служителите в затворени заведения и те са без доходи.

Борисов пък намекна по-рано днес, че ниският процент на фирми от бранша, кандидатсjвали за помощи, се дължи на сивия сектор там.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"