fbpx

С ваучерите за туризъм да може да се купуват и алкохолни напитки, предлага АИКБ

Туристическите ваучери да дават възможност за закупуване на алкохолна напитка.

Това предлагат от АИКБ в свое писмо до шефа на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

От асоциацията изтъкват, че подкрепят внесения в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. Те смятат, че той представлява мярка за възстановяване на засегнатите от извънредното положение туризъм и свързаните с него дейности.

„Смятаме, че за ваучерите за туризъм трябва да са налични и допълнителни възможности за ползване като например за покупка на напитки с алкохолно съдържание до 40 proof или до 20 обемни процента. Това ни предложение е мотивирано освен от факта, че туристическата дейност и присъщата й дейност на заведения са свързани и с консумация на алкохол, а също и от обстоятелството, че по този начин ще бъде подпомогнато българското лозарство, винопроизводството, някои земеделски култури като хмел, ечемик, както и пивопроизводството, които също изпитват трудности в настоящата ситуация и при които запазването на дейността и заетостта също трябва да бъдат подкрепени“, посочват в писмото си от АИКБ.

Спорят тях по този начин ще се отчита и принципното различие между ваучерите за почивка и тези за храна, както и ще се подпомогнат икономически дейности, с които туризмът е обвързан в сериозна степен.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"