fbpx

Малки стопанства ще правят мандри и складове с европари

Проекти за създаване на преработвателни предприятия по Програмата за развитие на селските райони може да се подават от днес. Бюджетът е над 3 млн. лв.

Ще се подпомагат изцяло стопанства с икономически размер между 6000 и 7999 евро, съобщиха от земеделското министерство.

Могат да кандидатстват малки стопанства от животновъдството, производители на плодове и зеленчуци или на етерично-маслени и лекарствени култури.

Инвестициите са за материални или нематериални активи при създаване или модернизация на съществуващи мощности за преработка, разширяване на капацитета на местните мрежи за прибиране, приемане, съхранение, климатизиране, сортиране и пакетиране на земеделска продукция.

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси на електронната поща rdd@mzh.government.bg и да получат разяснения по Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване, уточниха от аграрното ведомство. Проектите ще се приемат до 17,30 часа на 23.12.2019 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"