fbpx

Премиерът нарочно стоял встрани от избора на главен прокурор

Премиерът Бойко Борисов заяви, че нарочно 100% е стоял встрани от избора на главен прокурор, а алтернативата е била партийна кандидатура.

„Ще се напише по времето на управлението на президента Румен Радев беше избран главен прокурор Иван Гешев. Защо това нещо да се залепи към ГЕРБ? С какво ние сме помогнали за този избор? Представете си сега и главният прокурор да стане мой съветник, а шеф на съдиите другият мой съветник. Това е било в България и то преди 10-тина години.“ Това заяви Борисов пред Нова ТВ по повод вчерашния избор на главен прокурор.

Той още веднъж повтори, че би било лицемерно да предложи главен прокурор, защото обществото няма да вярва на един партиен кандидат.

МВР са взели повече мерки вчера в София, за да не се окървави денят, обясни Борисов. И допълни, че не одобрява блокирането на най-натовареното кръстовище „Орлов мост“ от протестиращите.

Премиерът каза още, че не е работа на Росен Плевнелиев да призовава президента да върне избора на Иван Гешев.

Борисов коментира и дали ГЕРБ са омръзнали на избирателите. „Това е като своя жена или свой мъж. Нещо може за момента да ти се стори по-добро, по-русо, но накрая става ясно, че по-добро от своето няма. Леко, леко си се примъкваш вкъщи и си мълчиш „, обясни в свой стил Борисов.

Падането на мониторинга той нарече „подарък на България, не на Бойко“. Това е добър сигнал за инвеститорите, защото утре ще управлява някой друг.

И напомни, че от следващата година всички държави-членки на ЕС ще бъдат следени с новия механизъм за наблюдение.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"