fbpx

10-дневна карантина за пристигащите от Великобритания, без полети до Лондон и обратно

Здравният министър издаде нова заповед, с която се въвежда задължителна 10-дневна карантина на всички лица, които пристигат в България от Великобритания и Северна Ирландия.
Мярката се отнася и за български граждани и влиза в сила от днес – 20 декември, 17 часа.

Ограничението се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява във Великобритания и Северна Ирландия. Информацията за новия щам на коронавируса към момента е, че той се разпространява по-бързо, съобщават от здравнто ведомство.

Междувременно от Дондуков 1 съобщиха, че във връзка с информацията за новия щам временно се преустановяват полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ – от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

Решението е взето на среща при премиера Борисов, в която са участвали министрите на външните работи Екатерина Захариева, на транспорта Росен Желязков и на здравеопазването Костадин Ангелов.

Междувременно вицепремиерът Николова коментира пред Нова Тв, че туристическият бранш би бил доволен, ако успее да догони 30% резервации.

Ще се разчита на вътрешния туризъм, както е било и през летния сезон. Не можем да кажем обаче, че ще имаме значителен ръст. Спадът в бранша е над 70%, допълва още Николова.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"