fbpx

80 български изби показват най-добрите си вина в София

изба, вино, най-добрите вина на 800 български изби

Форумът DiVino.Taste ще се проведе за 9-и пореден път от 22 до 24 ноември 2019 г. и ще събере на едно място 80 производители от различни краища на страната.

Посетителите пък ще имат избор да дегустират сред над 500 от техните качествени вина.

За първи път тазгодишното издание на DiVino.Taste ще заеме две големи зали на Интер Експо Център София. Зала 5 е посветена изцяло на българските изби и техните вина. Съседната зала 6, наречена Good Mood зона, ще предлага удобства за разговори и почивка, различни деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика. В зала 6 ще има щанд магазин Casavino, който ще предлага вина от изложението.

Посланикът на Калифорнийския винен институт за Европа, Константин Баум, най-младият Master of Wine в Германия, ще поведе публиката на задълбочена обиколка из Калифорния – с нейните хора, геология, климат и… страхотни вина.

Благой Кузмански, един от едва 20-те посланици на шери в целия свят, ще за разкаже за интересния свят на Херес, Порто и Мадейра – специалните вина от Иберия и Мадейра.

Яна Петкова, възпитаник на Австрийската винена академия, обещава интересен майсторски клас.

А един от водещите български сомелиери, Марин Атанасов, ще направи анализ на най-интересните тероари за вино в Северна България и ще води атрактивна дегустация на 8 вина с акт за раждане.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"