fbpx

Забранени са демонстрациите по пътищата, предупреди шефът на АПИ

Законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища, които водят до застрашаване безопасността на движението, отклоняване, прекъсване или спиране на трафика, съобщи пред бТВ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Протестиращи блокираха вчера път Е-79 при Кресна за около 1 час. Два дена по рано беше е затворено шосето между Стара Загора за Хасково от недоволни граждани, които искат оставката на правителството и главния прокурор.

Председателят на АПИ посочи, че на АМ „Тракия“ в момента не се извършват ремонти, а единствено текущи дейности, свързани с поддържането на автомагистралата като подмяна на мантинели, премахване на крайпътна растителност.

По-дълъг ремонт предстои да започне през есента в участъка от 156-ти до 208-ми км.

Тази година за обновяване на ограничителните системи по пътната мрежа са осигурени около 40 млн. лв., което е двойно повече в сравнение с миналата година. Освен по АМ „Тракия“ предстои подмяна на мантинели и в участъка от пътен възел „Осиковица“ до Правец на АМ „Хемус“.

Очаква се до края на ноември да бъдат завършени строителните работи на пътя Мездра – Ботевград, които да позволят пропускане на тежкотоварния трафик през участъка от Е-79, за да се избегне преминаването през прохода „Петрохан“.

В момента движението на камиони е разделено – пътуващите към София преминават през „Петрохан“, а трафикът за Видин е през Искърското дефиле.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"