fbpx

Изпратихме храни за ОАЕ, те ни връщат медицински консумативи

България изпрати за ОАЕ два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти. Пратката пристигна снощи на международното летище в Абу Даби.

Доставката е организирата от земеделскито министерство и е осигурена от български фирми.

В замяна ОАЕ изпращат за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна.

Жестът на солидарност е в резултат на добрите бизнес контакти, които бяха създадени между България и ОАЕ в сферата на храните през последните две години.

На летището в Абу Даби министърът на икономиката Емил Караниколов разговаря с държавния министър Ахмед Али Ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника шейх Мохамед бин Зайед и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна.

Караниколов напомни, че двете визити на министър-председателя Борисов в ОАЕ през 2018 и 2019 година са били насочени към насърчаването на стокообмена и развитието на търговията.

По време на срещата между Караниколов и Ахмед Али Ал Сайег бяха обсъдени начините за засилване на международния отговор на COVID-19.

По думите на Ахмед Али Ал Сайег жестът е послание към света, че „заедно можем да отговорим на нуждите на нашите народи и заедно можем да направим нашите нации силни сега и след края на този проблем“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"