fbpx

Или заеми, или фалит, ако не отворим на 21-ви, обясни Борисов

В рамките на посещението си в пекарна за хляб, премиерът Борисов заяви, че няма икономическа логика, при която може без да се събира данък, без икономиката да произвежда, държавата да плаща заплатите, тъй като тя няма свои приходи.

Затова решението е: или заеми, или фалит“, коментира Борисов, като посочи, че за да не се оставят дългове на следващите поколения най-добрата антикризисна мярка е на 21 декември отново да се отворят затворените обекти.

„За да може дотогава нашите герои – медицинските работници, да лекуват. Всеки ден вече имаме по 2000-3000 оздравели българи“, заявява премиерът. По думите му само по този начин хората отново могат да се връщат в производството и по работните си места.

Той информира също така, че „над милиард и 100 милиона лева даде държавата чрез антикризисните мерки от март досега, за да подпомага малките, микро, средните и другите предприятия“.

Придружаващият го социален министър Сачева пък информира, че по най-новата мярка за изплащане на 80% от минималната работна заплатата вече са подадени 1500 заявления, които се отнасят за 6000 работници, заети във временно затворени заради пандемията дейности.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"