fbpx

„Луи Виютон“ предлага 14,5 млрд. долара за „Тифани“

Louis Vuitton LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton) изпрати на Tiffany & Co предложение за придобиване на компанията за 14,5 милиарда долара, съобщи Ройтерс по информация на запознати със ситуацията.

Американският производител на луксозни бижута се бори с въздействието на тарифите върху износа си за Китай.

Френската компания LVMH, която търси начини за разширяване на американския пазар в продължение на много години, изпрати на Tiffany предварителна, необвързваща оферта по-рано този месец.

Като част от предложението LVMH оцени Tiffany на около 120 долара на акция, добавил още един източник, цитиран от световната информационна агенция. Акциите на Tiffany завършиха търговията в петък на около 98.55 долара.

Тифани нае консултанти, които да анализират предложението за LVMH, но все още не е отговорила на него и няма гаранция, че компанията ще договори сделка.

Източниците са поискали да останат анонимни поради поверителния характер на въпроса. Двете компании отказват коментар засега. Bloomberg News съобщи в събота, че LVMH води преговори с Тифани.

LVMH е френска транснационална компания със седалище в Париж е известна като производител на луксозни стоки с търговските марки Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon, Hennessy.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"