fbpx

Смут около сделката на LVMH за Тифани заради влошените пазари

Придобиването на Тифани, знакова американска верига за бижута, от френския производител на луксозни стоки LVMH, изглежда по-малко сигурно на фона на влошаващата се ситуация на американските пазари.

В резултат на пандемията, която води след себе си сериозна икономическа криза, допълнена от разрастващите се граждански вълнения в САЩ, акциите на Tiffany & Co паднаха с близо 9%.

Съветът на директорите на LVMH свика среща в Париж във вторник вечерта, за да обсъди въпроса, съобщи Women’s Wear Daily, позовавайки се на свои източници.

LVMH се тревожи от глобалната пандемия и протестите, които избухнаха в десетки американски градове след смъртта на Джордж Флойд по време на задържането му от полицията в Минеаполис.

Членовете на съвета на директорите на френската компания също изразиха съмнение, че Тифани ще може да приключи всички споразумения за дълга до края на сделката, пише WWD.

Собственикът на Louis Vuitton и основаната през 1837 г. Тифани миналия ноември постигнаха споразумение за продажба на американската верига бижута на французите за 16,2 милиарда долара.

Сделката, първоначално планирана за средата на тази година, ще бъде най-голямото поглъщане в историята на LVMH.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"