fbpx

Walmart обяви партньорство с Microsoft за покупка на TikTok

Търговецът Walmart Inc обяви партньорство с Microsoft за закупуване на американските активи на TikTok, разкривайки своите планове само часове след новината за оставката на ръководителя на видео услугата.

Изпълнителният директор на TikTok Кевин Майер напусна компанията по-малко от три месеца след започване на работа и няколко дни след като фирмата заведе дело срещу администрацията на президента Доналд Тръмп заради забраната на САЩ.

Собственикът на TikTok ByteDance възнамерява да започне ексклузивни преговори с потенциален купувач в рамките на следващите 24-48 часа и да подпише сделката до 15 септември, казаха източници, запознати с въпроса пред Ройтерс.

Walmart похвали интеграцията на TikTok в онлайн търговията и рекламния потенциал на други пазари и каза, че партньорството може да донесе тази интеграция в Съединените щати.

Сделката ще помогне на Walmart да достигне до клиентите чрез виртуални и физически канали за продажба, както и да увеличи онлайн пазара си и рекламния бизнес.

„Ние сме уверени, че партньорството Walmart и Microsoft ще отговори на очакванията на потребителите на TikTok в САЩ и в същото време ще намали регулаторните проблеми на правителството на САЩ“, се в изявление на Walmart.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"