fbpx

Германският бизнес призова САЩ да се откажат от санкции срещу „Северен поток 2“

северен поток 2

Комитетът на германските бизнесмени призова САЩ да се откажат от санкциите срещу „Северен поток 2“.

Писмото е изпратено от Източния комитет на германската икономика до председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, както и до влиятелни членове на Демократическата партия.

Източният комитет на германската икономика (OAOEV) изпрати писмо до председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, както и до редица влиятелни членове на Демократическата партия, призовавайки ги да бъдат оттеглени санкциите срещу компании, свързани със строителството на „Северен поток 2“.

Това съобщи в петък вестник „Handelsblatt“, който разполага с текста на писмото.

Президентът Тръмп се смята а един от най-яростните противници на газопровода и след избирането на неговия наследник Джо Байдън се възродиха надеждите за продъжаването на строителството на тръбата.

Преди два дена журналистът от германското издание Bild Юлиан Рьопке обаче призова Германия да се подготви за „погребението“ на газопровода „Северен поток 2“, след като демократът Джоузеф Байдън дойде на власт в САЩ.

Според Рьопке това ще се случи поради намерението на американските власти да наложат санкции срещу застрахователни и сертифициращи компании, които осигуряват работата на руските кораби по полагането на тръбите от газопровода.

Журналистът се позовава на мнението на бившия съветник на президента Барак Обама Бенджамин Шмит, който твърди, че демократите и републиканците са еднакво негативно настроени към завършването на „Северен поток“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"